Kaip surišti peteliškę?

Peteliškės puošia nuo Winstono Churchillio iki Jameso Bondo. Susiūtos ar prisegamos peteliškės iš vis neturėtų būti rimtai svarstomos. Kiekvienas vyras turėtų žinoti, kaip susirišti peteliškę. Tačiau, susirišti peteliškę gali būti tikras iššūkis, ypač jei niekada to nedarėte, o jau vėluojate į vakarėlį.  

Susiūtos peteliškės yra lengvas pasirinkimas ir turi savo privalumų, nes jos turi lygų ir paprastą mazgą, tačiau savarankiškai surišta peteliškė suteikia unikalumo bei elegancijos. Tai ne geometrinė tobulybė, kuri gali atrodyti kiek keistai ant subrendusio vyro. Jei rišite peteliškę patys, gausite gražią, labiau atsipalaidavusią formą, kuri pakels jūsų stilių ir puikiai tiks bet kokiose situacijose.

Iš esmės susirišti peteliškę yra tas pats, kas susirišti batus - mazgas tas pats tik su lanku aplink kaklą.

 

  1. Atsistokite prieš veidrodį. Uždėkite peteliškę aplink kaklą ir įsitikinkite, kad dešinysis galas yra maždaug keturiais centimetrais ilgesnis už kairįjį.
  2. Perkiškite dešinįjį galą (ilgesnį) per kairijį galą (trumpesnį).
  3. Sulenkite kairįjį galą, kad susidarytų peteliškės priekinė dalis.
  4. Perkelkite dešinįjį galą per ką tik suformuotą peteliškės priekinę dalį.
  5. Sunkioji dalis: dešinįjį galą suformuokite į galinę peteliškės formos dalį ir įstumkite sulenktą dalies galą per kilpą už peteliškės priekinės dalies. Tai bus padaryti lengviau jei laikysite priekinės dalies galus suėmus kartu.
  6. Suveržkite sukurtą mazgą, traukdami galus į priešingas puses.

Komentuoti

Visi komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbimą.